Over Metamorfose Therapie

Over mezelf

Iedereen weet graag met wie hij te maken heeft, ik zal me dus even voorstellen. Mijn naam is Rienk Versloot, ik ben gehuwd en vader van drie kinderen en inmiddels grootvader van 2 kleinkinderen.

Ik ga ervan uit dat mensen vrijwel alles in huis hebben om zich zelf vooruit te helpen, en ik zie het als mijn rol hen te helpen die krachten te (her) vinden en te benutten. Waarbij ik vooral nieuwsgierig ben naar en gericht op naar wat mensen reeds gedaan hebben wat in het verleden gewerkt heeft. De keuze voor de naam Metamorfose en het bijbehorende logo van de pop en de rups waaruit een vlinder komt staat voor mij voor de hoop dat elke rups een vlinder in wording is en gaat vliegen. Mensen die een hulpvraag hebben behoefte aan begrip en erkenning, dus daar neem ik de tijd voor. In mijn begeleiding/ therapie werk ik toekomstgericht, ik stel vragen waarin ik mensen vraag zich voor te stellen dat zij hun doelen bereikt hebben en ik probeer, in dien dit gepast is,"lichtheid" te creëren door gebruik te maken van humor en uitdaging.

Mijn ervaring

Ik heb altijd in begeleiding en hulpverlening gewerkt, als groepsleider met moeilijk opvoedbare jongens, en als groepsleider in een revalidatie centrum voor lichamelijk gehandicapte jongeren. Ook al begeleider en coördinator van een randgroepjongerenproject waarin ook oudergesprekken plaatsvonden en keukentafelgesprekken avant la lettre. Vanaf 1990 ben ik, eerst gedeeltelijk overgestapt naar het HBO onderwijs waar ik   20 jaar  les  heb gegeven  aan MWD, CMV en Pedagogiek studenten. Tevens ben ook ik ook  als  docent  en opleidingscoördinator  betrokken geweest bij de Post HBO opleiding Intensieve Ambulante gezinsbehandeling (IAG) gericht op het werken met Multi problem gezinnen. Tijdens en na enkele therapie opleidingen die ik gevolgd heb, trok de praktijk weer en zo heb 1 1/2 jaar bij Fier Fryslan gewerkt als (parttime) systeemtherapeut en als systeemtherapeut in een vrij gevestigde psychologen praktijk (Zo Zorgoplossingen). De laatste jaren zie ik vanuit mijn praktijk Metamorfose gemiddeld een aantal cliënten/ stellen per maand. Per 1-9-2019  ben ik  met vervroegd pensioen gegaan als HBO docent.

Opleidingen, registraties en beroepsverenigingen

  • HBO CMV
  • Voortgezette Agogische opleiding
  • NLP Practitioner en Master practitioner (IEP)
  • Master course Oplossingsgericht werken (15 dagen) (Korzybski Instituut)
  • Post HBO opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG)
  • Systeemtherapie opleiding (Systemics)
  • Mastercourse oplossingsgerichte relatietherapie (Elliot Connie)
  • Meerdere oplossingsgerichte en systemische trainingen en studiedagen.
  • Geregistreerd supervisor, lid van de LVSC
  • Lid van de  NVRG en VOPN en LVSC

           

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend CONTACT met mij op

Klik hier